Sant Joan es tronarà a celebrar amb normalitat aquest any. Gràcies a aquest retorn a la normalitat, el sector pirotècnic espera recuperar les vendes d’abans de pandèmia. Les pirotècnies preveuen un bon estiu després de dos anys molt complicats, però els preus pujaran, de mitjana, un 40%, segons estima la Pirotècnia Catalana amb seu a Vimbodí i Poblet. 

ÀUDIO: El propietari i gerent de Pirotècnica Catalana, Eduard Conillera, explica el motiu de l’augment de preus

Aquesta pujada es deu en gran part a l’augment del preu del transport, ja que el material procedent de la Xina ha tingut un augment d’entre 20.000 i 30.000 euros comparat amb els 10.000 euros que costava transportar aquests petards abans de la pandèmia.

D’altra banda, el preu de fabricació pròpia també s’ha vist encarit per les matèries primeres. El producte que es mantindrà més estable és l’infantil, ja que la seva mida i material és més senzill que altres elements com coets i bateries de més volum.

Des de Pirotècnia Catalana són optimistes amb el volum de venda, perquè esperen que augmenti el nombre de compradors, tot i que facin compres més modestes a causa de la pujada de preus.

Més enllà de Sant Joan, la feina no afluixarà per a les pirotècnies fins després de l’estiu gràcies al retorn de les festes majors amb tota la seva esplendor.

ÀUDIO: Eduard Conillera, es mostra optimista amb les previsions d’enguany