Des d’aquest dimarts l’Espluga de Francolí compta amb un Consell de l’Habitatge format per agents públics i privats per impulsar diverses mesures per frenar el despoblament del municipi. Els membres del Consell es reuniran, mínim un cop a l’any, per debatre sobre nous projecte en concepte d’habitatge.

ÀUDIO: El director de la Càtedra UNESCO de la URV, Hèctor Simón, explica el procediment del Consell de l’Habitatge

Fa un any i mig que l’Ajuntament de l’Espluga va iniciar un estudi amb la càtedra UNESCO de la Universitat Rovira i Virgili per conèixer les problemàtiques del municipi en matèria d’habitatge i reforçar-les.

Un dels punts més importants d’aquest treball conjunt ha estat la creació d’aquest Consell d’Habitatge, gràcies al qual s’espera poder tirar endavant altres mesures per poder oferir habitatge social al municipi. Una de les mesures que es van debatre durant la jornada d’ahir va ser l’aprovació d’una base d’ajuts per rehabilitar habitatges en desús i que es puguin posar a la borsa de lloguer social de l’Oficina Comarcal d’Habitatge.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, detalla aquest projecte

Entre els projectes programats per un futur proper es troba el lloguer del pis del carrer de les Parres, l’adequació de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil o reformar l’habitatge situat al carrer dels Templaris, tot per crear habitatges amb un preu social.

El Consell està constituït per representants de les conselleries d’Habitatge, de Territori, d’Urbanisme i de Serveis Socials, grups polítics de l’Ajuntament, també per membres de la Càtedra de l’Habitatge de la URV, l’Oficina Comarcal de l’Habitatge, d’Acció Social del Consell Comarcal, de l’Associació Juvenil Auvënguen, de Càritas de l’Espluga de Francolí i persones del sector privat-professional de l’Espluga de Francolí.