Montblanc ha acollit la celebració del 40è aniversari de la posada en marxa de la Xarxa d’Arxius Comarcals. Va ser aquest dissabte i ha coincidit amb la Setmana Internacional dels Arxius. L’Antic Hospital de Santa Magdalena, seu de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, va rebre arxivers, tècnics i investigadors d’arreu de Catalunya.

Un centenar de persones van assistir a taules rodones per valorar l’estat actual dels arxius i plantejar quin futur els espera. Amb tot, l’esdeveniment posava en relleu el paper dels arxius en la cultura i la funció de salvaguarda del patrimoni.

La importància i el bon estat de salut dels arxius passa per unes bones condicions. I en aquest sentit, durant la jornada també es va posar de manifest l’entesa entre Generalitat, Ajuntament de Montblanc i Consell Comarcal de la Conca per fer realitat el nou Arxiu Comarcal de la Conca. La Generalitat ja disposa de la partida pressupostària i l’Ajuntament ja ha fet els tràmits per adquirir els terrenys on s’ubicarà el futur nou arxiu, a tocar del baluard de Santa Anna. La jornada va ser presentada i dirigida per la periodista montblanquina Eva Pomares.