L’Ajuntament de Sarral ha tornat a fer una crida a la ciutadania per estalviar aigua en trobar-se en una situació límit, amb només el 5% de les reserves d’aigua al seu dipòsit municipal. Els comptadors han baixat del 50 al 5% a causa d’una avaria en una bomba que ha provocat que aquesta no subministres aigua dels pous al dipòsit durant tota la nit.

Actualment, l’avaria ja ha estat solucionada i es treballa per detectar possibles fuites d’aigua que puguin empitjorar la situació actual. Tot i així, i a causa del baix nivell de reserves, l’Ajuntament ha demanat a la ciutadania reduir al mínim el consum prohibint accions com omplir la piscina o rentar el cotxe.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, demana a la ciutadania reduir l’ús de l’aigua

Fa un any que Sarral es troba amb episodis similars a l’actual a causa de la sequera que viu tot el país i els diferents problemes que pateix el municipi per subministrar aigua d’altres fonts que no siguin pous i aqüífers així com poder controlar les possibles fuites que es produeixen a la xarxa, ja que part de la ciutadania té un sistema d’aforament d’aigua, sense comptadors, el que no permet fer un control real de l’aigua consumida i possibles desperfectes en la xarxa.

Reforma de la piscina de Sarral per canviar la gespa (Imatge: Cedida)

La reobertura de la piscina municipal, en interrogant

Per ajudar a evitar un major consum d’aigua des de l’Ajuntament s’ha canviat la gespa de la piscina municipal per una d’artificial, tot i que la situació actual fa que el consistori no pugui garantir la reobertura de la piscina per les dates de Sant Joan.

ÀUDIO: Victòria Cañís destaca la problemàtica per reobrir la piscina municipal de Sarral