L’Associació PETjades va inaugurar finalment aquest cap de setmana el nou refugi d’animals que s’ha construït en una casa cedida per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí amb aquesta finalitat. Les obres es completen un mes més tard del seu inici, amb la creació de cinc tancats amb accés a l’interior i exterior del recinte adaptats per gats i gossos.

La creació d’aquest refugi ha comptat amb l’ajuda dels membres de l’Associació i voluntaris que han treballat conjuntament amb paletes professionals per poder remodelar l’edifici. L’import dels treballs, superior a 4.000 euros, s’ha pagat gràcies a les donacions de la ciutadania i el conveni signat per part de PETjades amb l’Ajuntament per pagar aquelles accions necessàries per al manteniment dels animals que acull l’Associació.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació PETjades, Lluïsa Sanabra, explica la feina dels voluntaris

Actualment, al nou recinte hi conviuen 2 gossos abandonats recentment al municipi i dos gatets a la cerca, tots quatre, d’una nova família. Des de l’Associació esperen poder cobrir les demandes i trobar habitatge per tots els animals que arribin al centre, en cas contrari plantegen crear un habitacle especial que els permeti sortir i entrar lliurement, en el cas dels gats, per poder tornar al refugi per menjar en qualsevol moment.

ÀUDIO: Lluïsa Sanabra detalla els projectes de futur pel refugi

Com a part de la inauguració del nou refugi es va celebrar un sopar solidar on es van recaptar 250 euros amb la col·laboració de Cal Tullet, Garcia Vicenç, la polleria Antònia i el Celler Vidbertus com a patrocinadors. Ara, els voluntaris de PETjades es tornen diàriament per cobrir les necessitats dels animals del refugi.