L’església vella de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga de Francolí ja torna a tenir una capella dedicada a la Santíssima Trinitat. Amb motiu de la festa de la Santíssima Trinitat, que se celebra aquest diumenge a l’ermita, la Parròquia va entronitzar la imatge parroquial del misteri trinitari, policromada i procedent de l’església nova, a la capella nord del presbiteri, al costat esquerre de l’altar. 

L’acte cerimonial es va fer aquest dissabte a les 7 de la tarda, amb una breu processó amb més d’una vintena de persones que va sortir del ganzell de l’església nova, travessà la plaça de l’Església i entrà a l’església vella al so dels Goigs de la Santíssima Trinitat. Després es va celebrar una eucaristia solemne. 

Una capella històrica

L’església vella de Sant Miquel, declarada monument històric i artístic de l’Estat l’any 1923, ha estat dedicada, des de la seva consagració, a l’Arcàngel Miquel i als Sants Patrons Abdon i Senén, als quals ha estat dedicat des de sempre l’altar major. L’any 1963, després d’un segle d’abandó del temple, la imatge barroca de Sant Miquel va tornar a presidir-lo. L’any 1997, ara fa 25 anys, va fer-ho la imatge barroca de sant Abdon i sant Senén, i aquest any, coincidint amb els 725 anys de l’església vella, ho farà la imatge nova de la Santíssima Trinitat, comprada a mitjans del segle XX al taller d’Olot. Fa uns anys, la imatge va col·locar-se sobre la trona gòtica de l’església vella i finalment, al seu interior, on va restar abandonada i en mal estat fins fa uns mesos. L’artesà Josep Maïllo l’ha recuperat, netejat i condicionat perquè torni al lloc pertinent. 

Imatge: Xavier Lozano

L’Ermita celebra la festivitat de la Santíssima Trinitat

Durant diumenge es va celebrar la festivitat a la pròpia Ermita, amb una Eucaristia solemne i una trobada per part de la ciutadania.