Els 25 municipis que formen part de la Comunitat d’Aigües de les Garrigues, entre ells el municipi de Senan de la Conca de Barberà, estan des del passat divendres, 3 de juny, sense poder consumir aigua de l’aixeta per beure i cuinar per la presència de pesticides al punt de captació d’aigua i, davant d’això, l’Ajuntament de Senan ha optat per repartir garrafes d’aigua embotellada entre els veïns.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Senan Carme Ferrer, parla sobre la problemàtica

L’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, tem que la prohibició es pugui allargar més i és per això que des del consistori han decidit analitzar el dipòsit que tenen per poder tancar l’abastament d’aigua amb la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i omplir el dipòsit amb cisternes d’aigua per poder fer servir la xarxa d’aigua municipal.

ÀUDIO: Ferrer explica de la possible solució que poden dur a terme

L’Ajuntament ha comprat 900 litres d’aigua en una primera comanda per repartir-les entre els veïns arran de la prohibició d’utilitzar aigua de boca per beure i cuinar. Bona part de les botelles s’entregaran durant aquest dissabte al matí i, de cara la setmana vinent, el consistori preveu tornar a repartir-ne entre la ciutadania. Tot i això, l’Ajuntament ha comunicat que tots els que vulguin aigua enviïn un missatge al 630 641 164.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Senan comenta que l’Ajuntament s’ha fet càrrec de la despesa de l’aigua embotellada

I és que després que una incidència semblant deixés sense aigua potable els veïns durant gairebé una setmana, ara es tem que aquesta vegada la problemàtica s’allargui durant tres setmanes. Així ho ha expressat l’alcaldessa de Senan que diu que els nivells de pesticides a l’aigua han pujat i que l’aplicació de carboactius per millorar-ne la qualitat ja es troben a nivells molt alts.

A banda de Senan, els municipis de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues que han quedat afectats per la prohibició de consumir aigua de l’aixeta són l’Albagés, l’Albi, Alcanó, Aspa, Bellaguarda, Bovera, Cervià, el Cogul, l’Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, Llardecans, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, Sarroca, el Soleràs, Tarrés, els Torms, Torrebesses, el Vilosell i Vinaixa.