Després de dos anys amb formats adaptats a causa de la pandèmia, aquest 2022 la Festa del Trepat de Barberà de la Conca tornarà a celebrar-se el cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny amb plena normalitat. 19 cellers amb elaboracions de trepat i 19 artesans del tota Catalunya es mobilitzaran pel nucli antic del municipi per oferir tastos, exposicions d’art i, en alguns casos, obres a la venda.

ÀUDIO: El president de l’Associació Festa del Trepat, Jordi Ribas, destaca com serà l’edició d’enguany

Aquest dissabte 11 de juny ja s’ha preparat un primer acte de presentació de la 12a edició de la Festa del Trepat en el qual es farà un pica pica amb vi d’agulla i es donarà a conèixer el programa de la setmana vinent, juntament amb una lectura de poemes de diversos membres de l’Escarritx Literari.

Una vintena d’actes programats

La Festa del Trepat donarà el seu tret de sortida el divendres 17 de juny amb una jornada tècnica al migdia per parlar de les varietats de vinya resistents i autòctones, pel qual fa falta reserva prèvia. A 2/4 de 8 es farà la presentació oficial de la festa amb un pregó a càrrec del geògraf, Ramon Bartolí Sala.

Dissabte s’aglutinaran gran part dels actes entre els quals destaca la Mostra de Vi+Art on 19 cellers amb vins trepat es repartiran pel nucli antic de Barberà de la Conca, juntament amb 19 artistes i artesans, per oferir tastos de vins i exposicions artístiques de forma paral·lela. Durant el dia també s’oferirà fideuada popular, berenar pels assistents i altres activitats com xerrades o visites guiades. De cara a la nit pujaran a l’escenari Desenchufados, Josep Calbet, Estromboli Jazz Band i DJ Franbarb.

Diumenge la festa daurarà fins al migdia amb la reobertura de la mostra de Vi+Art, visites guiades, esmorzar popular i l’espectacle “7 de lletres” d’Amelie Produccions per tancar una nova edició de la Festa del Trepat. Durant el cap de setmana també s’ha habilitat un portal infantil amb activitats pels més petits.

Tot i que la majoria d’actes són gratuïts, alguns demanen reserva prèvia. Es pot consultar tot el programa en aquest link.