Dos alumnes de l’Institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga de Francolí s’han incorporat els darrers mesos a les tasques de voluntariat de Càritas Parroquial de l’Espluga en el marc del projecte de Servei Comunitari del centre educatiu. Els dos joves han pogut veure de prop la feina de l’equip que fa possible l’atenció als usuaris de Càritas, tan de la botiga de roba Filigrana com del servei de distribució d’aliments i productes de primera necessitat, segons les indicacions dels Serveis Socials.

L’alumnat ha pogut participar de les tasques d’endreça del magatzem de Càritas i preparació de paquets de primera necessitat per les famílies sol·licitants. A través d’aquesta acció, l’Institut Joan Amigó i Callau busca incentivar, entre l’alumnat, la seva participació i experimentació en accions de compromís cívic, posant en pràctica els seus coneixements al servei de la comunitat.

L’acció, a més, permet als nois i noies la descoberta del voluntariat i l’exercici actiu de la ciutadania com una acció transformadora, que els permet alhora, desenvolupar les seves competències socials, d’actitud crítica i compromesa amb la societat. Des de Càritas Parroquial, l’equip de voluntariat valora el bon resultat de la iniciativa i la bona acció dels dos estudiants en pro de la societat espluguina.

Imatge: Cedida