Encara no fa un mes, Senan i una vintena de pobles de les Garrigues i del Segrià es van quedar sense aigua potable, per culpa dels contaminants, i ja tornen a tenir el mateix problema. No poden fer servir l’aigua de l’aixeta per beure o per cuinar, ja que en el resultat de les últimes analítiques s’ha detectat altre cop nivells elevats de plaguicides

Es tracta dels municipis de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, que capta l’aigua del pantà d’Utxesa. L’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, ha explicat a l’EFMR que un cop més reivindiquen el canvi de captació d’aigua i poder captar l’aigua a l’embassament de l’Albagés, del sistema Segarra-Garrigues, per tal de garantir-ne una millor qualitat, en lloc d’agafar-la de l’embassament d’Utxesa d’on la mancomunitat proveeix actualment 25 municipis.

ÀUDIO: Carme Ferrer, alcaldessa de Senan, parla sobre el canvi de captació d’aigua

Un problema recurrent

L’anterior episodi de contaminació es va donar per acabat l’11 de maig, quan es va rebre el vistiplau de l’Agència de Salut Pública. El síndic de greuges va obrir una actuació d’ofici per estudiar el que havia passat. L’estiu passat, els mateixos pobles ja es van quedar sense aigua potable, en aquell cas per culpa d’un vessament d’hidrocarbur al riu Segre.