L’Ajuntament de Montblanc treballa amb l’Institut Català del Sòl per desenvolupar la construcció de 250 nous habitatges a la vila. L’objectiu és desenvolupar un nou barri a la zona coneguda al pla urbanístic com SUND-1 Partida del Viver, situada al costat del Sòl de l’Horta, barri on Incasòl ja va desenvolupar, l’any 2000, la construcció d’habitatges unifamiliars i plurifamiliars.

La zona comptarà amb poc més de deu hectàrees. Les negociacions per executar aquesta nova zona residencial “donaran resposta a una necessitat real de nous habitatges a la vila” ha explicat l’alcalde, Josep Andreu. De fet, fa tot just uns dies, Andreu es va reunir amb Gonçal Marqués, cap de projectes d’Incasòl, per reimpulsar el projecte de desenvolupament del nou sector residencial SUND-1 Partida del Viver.

L’execució de la tramitació urbanística, que tot just ara comença, ha de permetre que, d’aquí a un parell d’anys es pugui iniciar el procediment d’urbanització del nou barri de Montblanc, uns treballs que es podrien executar, de manera paral·lela a la construcció dels primers nous habitatges.

Recentment, s’han celebrat reunions amb els propietaris del Pla Parcial de la Batedora, que afecta un total d’onze hectàrees de terreny on s’hi contempla la construcció d’habitatges en filera i s’hi podrien arribar a crear fins a uns dos-cents nous habitatges. En aquest cas, però, des de l’Ajuntament de Montblanc es treballarà conjuntament amb la propietat per garantir el desenvolupament d’aquest nou barri residencial.