La 9a edició dels Jocs Florals se celebrarà a Catalunya el proper 18 de juny i comptaran amb representació espluguina. La Hanna Pavo Retamozo, alumna de 4rt d’ESO de l’Institut Joan Amigó, ha quedat finalista en la fase territorial dels Jocs Florals de Catalunya en la categoria G1 (alumnat de 3r i 4t d’ESO en la modalitat de prosa), el que la fa passar directament a la final.

El seu relat es titula “Senyals de vida” i el jurat n’ha destacat “el discurs ben organitzat i la riquesa lèxica, que transmet perfectament sentiments contradictoris i esperança alhora”.

El text inclou fragments com: “De petita no em van ensenyar que el món era així, em van dir que hi havia monstres que et visitaven si no t’anaves a dormir o que et segrestaven si no feies cas dels teus pares. Però mai no em van parlar sobre aquest tipus de monstres, de carn i ossos, d’aquells que porten un somriure impecable fins que t’adones que estan podrits per dins”.

Els Jocs Florals Escolars de Catalunya estan organitzats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Els alumnes han de presentar els seus textos de poesia i prosa que passen un procés de selecció fins a arribar a la gran final que serà el proper 18 de juny.