La Fundació Carulla ha fet públic els guanyadors de la 44a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l’educació des de les arts, la cultura i la llengua catalana. Entre les escoles premiades es troba la ZER Conca de Barberà.

ÀUDIO: La directora de la ZER Conca de Barberà, Anna M. Bonell, valora la importància de rebre aquest premi

Es converteix així en l’única escola premiada de la comarca pel seu treball anomenat “L’art d’educar amb les emocions“. Una proposta dedicada a la reflexió, d’aquesta manera durant el curs els alumnes han visitat l’exposició del MVR dedicada a les migracions, de l’autor Piero Sacchetto i han fet ús de les sabates com a metàfora de les vivències de cada persona i de sentir i viure en els peus d’una altra persona.

En total, una trentena d’escoles de tota Catalunya han estat premiades en diverses categories. Per una banda, 10 centres educatius s’enduran 3.000 euros cadascun en la categoria Premi Baldiri Escola on el jurat valora l’ús de metodologies inspiradores i  la implicació de l’escola amb la comunitat educativa.

D’altra banda, s’entregaran els premis Baldiri Experiències amb 500 euros per cadascun dels 20 centres premiats, entre els quals es troba la ZER Poblet per oferir experiències d’aprenentatge dins i fora de l’aula. A més es premiaran quatre centres amb el Premi Baldiri Escola per fomentar l’aprenentatge de la llengua catalana a través de l’art.

El Museu de la Vida Rural acull de nou l’entrega de premis

Per segon any consecutiu, el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla es convertirà en punt de reunió de la trentena d’escoles premiades per rebre els diversos guardons. Serà el proper 19 de juny amb un acte a porta tancada a la ciutadania.

ÀUDIO: La directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, destaca que els premis tornen a l’Espluga de Francolí