Lilla encara la recta final dels peritatges que fa setmanes que es realitzen a les cases on van aparèixer esquerdes. L’objectiu és determinar si tenen relació amb les obres del túnel del Coll de Lilla. De fet, les esquerdes van començar a sortir quan es van fer les voladures per poder construir l’autovia.

Hi ha prop de 90 cases afectades i el peritatge, que realitza el Col·legi d’Arquitectes a petició del Ministeri de Transports i Mobilitat, permetrà determinar l’abast del problema i també les quantitats econòmiques per arreglar els desperfectes, que assumirà el Govern espanyol.

Una de les cases més afectades és la de Cal Sardà, que es troba molt a prop de la futura autovia. El Joan Marc Cortès i la seva família fa tres anys que no hi poden fer vida perquè és perillós. Tenen la casa apuntalada i les esquerdes han aparegut per tot arreu.

ÀUDIO: El propietari de l’habitatge, Joan Marc Cortès assegura que casa seva no és segura per poder-hi anar

Confien que el peritatge serveixi per solucionar el greu problema que pateix la seva casa. Ja l’estiu passat van contractar un pèrit que va valorar els danys en més de 70.000 euros.

ÀUDIO: Joan Marc Cortés assegura que la família ja va encarregar un peritatge dels desperfectes el passat estiu

Els peritatges els realitza una arquitecta contractada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i ha de servir per comptabilitzar els danys estructurals que pateixen les cases des que van començar les voladures. Ja només queden una desena de cases per revisar i s’espera que abans de l’estiu estiguin ja tots els peritatges fets.

ÀUDIO: L’alcaldessa pedània de Lilla, Glòria Rovira, explica com funcionen els peritatges

Els veïns de Lilla confien que, d’aquesta manera, es posi solució a una qüestió greu que afecta moltes de les cases de la població.