L’any 1982 va néixer la Coral Espluguina, va ser un projecte que van fundar una part dels joves del municipi que van donar vida i forma a aquesta entitat. Durant tot aquest període la Coral únicament ha tancat les seves portes durant dos anys a causa de la Covid-19, mai abans s’havia interromput l’activitat.

Per celebrar l’efemèride, des de la Coral de l’Espluga ja estan iniciant els preparatius per celebrar l’aniversari. Ho faran amb una convocatòria d’antics cantaires de cara al concert de Nadal, per aglutinar tots els membres que actualment o en el passat han format part de la coral. A més s’ha preparat un repertori més extensiu amb algunes de les cançons emblemàtiques cantades per l’entitat.

La Covid-19 ha afectat greument al nombre de cantaires

Des de l’organització de la Coral Espluguina expliquen que des de l’arribada de la pandèmia i a causa de l’aturada obligada de dos anys s’ha reduït el nombre de cantaires, que ja feia anys que anava a la baixa, no superant la quinzena de participants, en comparació a les més de 40 persones que havia arribat a agrupar l’entitat.

Per aquest motiu, des de la coral fan una crida per atreure nous cantaires de totes les edats i registres, ja que no cal ser professional del cant per formar-hi part. Les persones interessades podran provar de forma gratuïta durant qualsevol dels assajos de l’entitat i inclús formar part de l’especial de Nadal que s’està organitzant per celebrar el 40 aniversari.

ÀUDIO: Recupera l’entrevista completa a la Coral Espluguina