Els veïns i veïnes de l’Espluga que vulguin substituir les tanques vegetals ho podran fer ara amb una bonificació del 90% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). Aquesta mateixa setmana ha entrat en vigor una nova ordenança, ja anunciada a finals de 2021, per incentivar la substitució d’aquest tipus de tancat.

Durant la presentació de pressupostos de l’Espluga de Francolí de cara al 2022 ja es va informar que una de les apostes de l’equip de govern era promoure el canvi de les tanques vegetals que hi ha en molts habitatges del municipi i substituir-les per una d’un altre material que complexi amb la normativa vigent.

Aquesta ordenança es trobava pendent del seu tràmit, a partir d’ara i en el transcurs d’aquest 2022, els veïns es podran beneficiar d’aquesta reducció del 90% de l’import. Aquesta és una reclamació que l’oposició havia fet en plens anteriors alerten dels perills de circulació a la via pública que provoquen aquestes tanques.