Des de les regidories de les TIC i Mobilitat de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, es va sol·licitar fa mesos la retirada de les dues cabines de telefonia instal·lades al municipi a l’empresa Telefònica. Les cabines ubicades al carrer Lluís Carulla i l’Avinguda Catalunya fa anys que es troben abandonades i sense servei per part de l’empresa de telefonia.  

Una acció que es recolza amb la nova llei de les telecomunicacions, que obligava fins al 31 de desembre de  2021 a conservar-ne el servei als municipis. En el cas de l’Espluga les dues cabines fa temps que no funcionen i presenten un mal estat de conservació, l’Ajuntament havia reclamat en diverses ocasions la millora i  adequació, aconseguint petites millores. 

Les cabines estan en desús des de fa temps (Imatge: Cedida)

L’estat actual i la possibilitat de retirar-les, ha fet que l’Ajuntament, hagi peticionat aquesta retirada, que permetrà guanyar espai i millorar la mobilitat de l’entramat urbà sobretot a l’Avinguda Catalunya, ja que aquests elements s’han convertit en barreres arquitectòniques. D’altra banda, proporcionarà una millora en l’estètica urbana perquè aquests, no sols estan ja antiquats sinó que, a més, s’han convertit en suport de cartells, adhesius i pintades. 

Un procés que es pot veure allargat per la disposició de l’empresa, que ha d’efectuar la retirada.