Aquest 2022 l’Espluga de Francolí se suma de nou al projecte “Compra i descobreix” que es fa a nivell de tota Catalunya amb 33 municipis participants. És el tercer any que l’Espluga hi forma part en una activitat de dinamització conjunta entre l’Ajuntament i la Unió de Botigues i Empreses del municipi.

ÀUDIO: El regidor de Comerç de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, explica que és una activitat que s’ha mantingut tot i la pandèmia

Per participar en aquesta iniciativa només cal anar a comprar a la trentena de botiguers que se sumen a la campanya. Per cada compra els clients podran dipositar una butlleta en una urna i formar part així d’un sorteig que es farà el 8 de juliol, després d’obrir la participació durant tot el mes de juny. Els guanyadors del sorteig podran gaudir d’estades a la resta de municipis de la Xara de Barris Antics, així com dinars, tastos o nits d’hotel entre d’altres.

ÀUDIO: La membre de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga de Francolí, Elisenda Quadrat, destaca que activitats com aquestes ajuden a dinamitzar el teixit empresarial

És el tercer any consecutiu que l’Espluga participa en aquesta iniciativa (Imatge: Laia Molné)

A més, una seixantena de persones visitaran l’Espluga de Francolí el 5 de novembre com a part del projecte. El premi consisteix a passar una jornada al municipi amb visita a la Fassina-Balanyà i les Coves de l’Espluga. Els guanyadors també faran una ruta d’orientació pel teixit comercial de la vila i gaudiran d’un àpat en diversos restaurants de l’Espluga.

ÀUDIO: La tècnica de turisme de l’Oficina de Turisme de l’Espluga, Gemma Papió, detalla l’activitat d’orientació