Aquest cap de setmana s’ha celebrat la primera edició del Respira Montblanc Festival. L’organització del festival pretenia que fos un gran aparador de les activitats turístiques que habitualment realitzen els membres de l’associació Respira Montblanc i, de pas, que afavorís l’activitat als allotjaments i restaurants del territori. Ambdós propòsits s’han assolit plenament.  

Per als tres dies es van programar una trentena de propostes variades adreçades a públics diferents. Les passejades, els tallers i els tastos van tenir molt bona acceptació i la valoració ha estat positiva. 

L’objectiu d’augmentar l’ocupació dels allotjaments del territori durant aquesta època de l’any es va aconseguir. Els allotjaments membres de l’associació Respira Montblanc han ofert als seus clients una cistella de productes i vals de descompte. 

També s’ha incentivat l’activitat dels restaurants i els cellers amb quatre propostes creades expressament per al festival. La Festa del Festival, un acte amb tastos de vi, degustacions gastronòmiques i una sessió musical i tres vermuts musicals simultanis que van tenir lloc a l’ermita de Sant Josep, a Barberà de la Conca i a Vilaverd, i que van posar punt final al festival a partir del migdia del diumenge.