Les activitats habituals, sobretot les estiuenques, comencen a recuperar-se després de quasi dos anys de pandèmia. Un exemple clar és l’Alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí on, juntament amb altres albergs del Camp de Tarragona, ja s’està notant una tornada a la normalitat completa, amb xifres de visitants que igualen l’any 2019.

ÀUDIO: La Coordinadora de Joventut del Camp de Tarragona, Ekaterina Kàtcheff, valora positivament les xifres d’enguany

Tot i que en els últims mesos s’ha recuperat les estances escolars, els mesos més intensos seran els de juliol i agost, moment en què es preveuen unes 4.000 pernoctacions amb 8 torns de colònies tant pròpies com externes entre les quals destaquen les colònies de taller de ràdio de RAC1, les colònies de música i les de dansa del propi Xanascat i les d’escacs organitzades per la federació d’escacs que atrauran concretament 480 participants.

Durant aquests mesos també s’espera recuperar el turisme familiar amb unes 620 pernoctacions programades, així com estades d’altres associacions amb 4 grups diferents i quasi 120 usuaris. En general, unes xifres que es recuperen després de dos anys de pandèmia, amb les colònies com a protagonistes principals.

Alberg Jaume I recupera xifres prepandèmia (Imatge: Laia Molné)