La situació actual a les Càritas de la Conca de Barberà no ha millorat, ben al contrari, es torben en una situació límit, amb pocs recursos propis i a l’espera de recursos europeus que arriben amb retard. Des de Càritas Conca de Barberà denuncien que la situació derivada de la Covid-19 i l’arribada de refugiats ha dut al límit als voluntaris de la comarca.

ÀUDIO: La coordinadora de Càritas de la Conca, Montserrat Palau, explica la situació que està vivint l’entitat

La pujada de preus dels últims mesos està complicant encara més poder aconseguir la quantitat d’aliments necessaris per a totes les famílies que s’atenen, ja que amb el mateix pressupost s’han vist reduïts els quilos d’aliments que s’obtenen.

A tall d’exemple, Càritas Montblanc va atendre durant el 2021 un total de 89 famílies, algunes temporalment, altres durant tot l’any, a les quals es va atorgar 27.000 quilos d’aliments, dels quals únicament 1.300 provenien del gran recapte d’aliments, la resta es van aconseguir amb recursos propis i iniciatives solidàries de la comarca.

ÀUDIO: Montserrat Palau destaca les xifres de Càritas Montblanc del 2021

Per això, des de Càritas Conca de Barberà expliquen que la situació aquest any ha empitjorat encara més amb l’arribada de la guerra, que ha derivat en una arribada de refugiats que necessiten alimentació, roba i altres elements bàsics i també una pujada de preus dels productes alimentaris.