El col·lectiu “No Callarem” es converteix aquest any en festival amb una primera edició al Parc del Freginal el proper 4 de juny. Van néixer l’any 2018 per reivindicar a través de la música la situació que es vivia a Catalunya i aconseguir fons per fer front a possibles sancions polítiques a activistes, així com col·laborar en donacions per a causes relacionades amb la resposta a la sentència del procés.

ÀUDIO: El membre de “No Callarem”, Joan Vilalta, explica els inicis del festival

Durant aquests 5 anys l’organització ha mantingut el festival en petit format, però ara volen fer créixer la proposta sense perdre l’essència ni l’objectiu de les anteriors edicions. L’entrada serà gratuïta llançant un missatge de cultura oberta, amb la llibertat d’accedir al recinte sense restriccions i recuperant la normalitat social i cultural.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, crítica la situació actual de repressió cultural que viu el país

“No Callarem” es traslladarà al Parc del Freginal en un nou format (Imatge: Laia Molné)

La música i el talent de proximitat seran el fil conductor del festival que començarà a les 7 de la tarda del dissabte dia 4 de juny i es prolongarà fins a la matinada. Grups de temes propis com Bredda, Figa flawas, Hideout ompliran la nit d’estils musicals de tota mena com rock, indie, música urbana,  ska i trap, entre d’altres. Completaran el cartell els DJ PD Peting i el punxa discs Gloria’s Sound Sistema. També es farà una xerrada de l’”Alt Camp no té por“, un col·lectiu de suport a les persones detingudes a l’Alt Camp per motius polítics durant la setmana de les protestes post sentència del procés.

ÀUDIO: El membre de “No Callarem, Marc López, destaca els grups participants

L’espai comptarà amb una zona concert i una altra zona amb taules on es podrà gaudir dels serveis de cuina que s’oferiran a la barra; pinxos a les primeres hores del vespre i sopars a partir de les 9 de la nit.

ÀUDIO: El membre de “No Callarem”, Ferran Lozano, posa l’accent en l’espai triat