Montblanc arrenca aquest divendres els actes de les Festes de Sant Maties, patró de la vila, que s’allargaran durant tot el cap de setmana.

La cultura serà la protagonista d’aquesta edició de les festes. El més destacat de la cultura popular serà la ballada del seguici festiu de Montblanc, que dissabte al migdia tornarà a la plena normalitat a la plaça Major. Una actuació especial del seguici que homenatjarà Mercè Matilde Vives, gran impulsora dels Nanos de Montblanc i que va morir a finals de l’any passat.

En el marc de les Festes de Sant Maties, aquest divendres s’inauguren dues exposicions. Una sobre els 30 anys del Pla de Residus de la Conca a la sala Sant Miquel i una altra sobre Joan Tomàs i Parés al Museu Comarcal de la Conca. També aquest divendres l’artista montblanquí Gerard Castellví formalitzarà la cessió d’una obra seva a l’Ajuntament de Montblanc. L’acte tindrà lloc a la sala de plens a dos quarts de set de la tarda, al mateix lloc on es col·locarà la pintura.

Del cap de setmana destaca també la 27a Trobada de Gegants i Bestiari, l’obra de teatre «Vida de peix…sense espeines!» o l’actuació musical dels Tarraco Surfers i la Popurris Band. La tarda de monòlegs, finalment, s’ha hagut de cancel·lar.

Diumenge tindrà lloc l’acte d’homenatge als avis de 90 anys, que enguany aplega, a causa de la pandèmia, a tres generacions d’àvies i avis. L’acte es desenvoluparà a partir de dos quarts d’una a la sala de les Corts Catalanes. Mentre que a la una del migdia tindrà lloc a la plaça Major l’actuació dels Torraires de Montblanc, els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca en l’actuació castellera de Sant Maties.

El ball de Sant Maties, el concert de sardanes i el del Coro Rociero Virgen de la Serra, serviran per cloure la celebració.