Fa un parell de setmanes que l’escola pública de Blancafort de la ZER Poblet compta amb un total de 35 plaques solars amb les quals el centre produeix energia pròpia amb 15KW en pic. Una energia que també arriba a la piscina municipal. A més, la resta d’energia generada servirà per compensar la factura d’altres equipaments municipals. Actualment, l’Ajuntament es troba en converses amb la companyia elèctrica per poder fer els canvis pertinents.

ÀUDIO: L’alcalde de Blancafort, Enric París, explica el projecte

Aquesta és una proposta que el consistori de Blancafort va fer a la Diputació de Tarragona durant el 2021, dins d’una línia d’ajuts per combatre la deficiència energètica als pobles de la demarcació. El pressupost d’aquesta obra ha estat de 23.000 euros amb un 95% de l’import aportat per la Diputació de Tarragona i el 5% restant a càrrec del propi ajuntament.

Aquest 2022 la Diputació de Tarragona ha tret nous ajuts en aquesta mateixa línia amb un pressupost de 6 milions d’euros. Des de l’Ajuntament de Blancafort preveuen demanar l’adquisició de vehicles elèctrics municipals per continuar augmentant la sostenibilitat i eficiència del municipi.

Les 35 plaques proporcionaran un total de 15KW en pic (Imatge: Cedida)