La Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues ha informat aquest matí als municipi afectats per les restriccions, entre ells Senan, que ja poden tornar a beure i cuinar amb aigua de l’aixeta, després de rebre el vistiplau de l’Agència de Salut Pública. No ho havien pogut fer els últims cinc dies arran de la detecció de nivells de pesticides a l’aigua superiors als permesos.

Les darreres analítiques efectuades aquest dilluns a la planta de Sarroca de Lleida i a diferents dipòsits municipals determinen que els nivells d’aquestes substàncies han disminuït considerablement i ara se situen dins els paràmetres autoritzats, de fet durant els darrers dies, des de la Mancomunitat han reforçat l’aplicació de carboactius a l’aigua per millorar-ne la qualitat.

ÀUDIO: Carme Ferrer, alcaldessa de Senan, parla sobre la tornada a la normalitat

L’alcaldessa de Senan reclama poder captar l’aigua a l’embassament de l’Albagés del sistema Segarra-Garrigues per tal de garantir-ne una millor qualitat, en lloc d’agafar-la des l’embassament d’Utxesa d’on la Mancomunitat proveeix als municipis i que no és la primera vegada que es produeix una situació com la viscuda.