“Pedra en mà recorrem el Gaià” és el nou camp de treball organitzat per La Bastida Participació que durant aquest estiu es durà a terme a Santa Coloma de Queralt per treballar per la conservació i millora de l’entorn del riu Gaià.

El municipi ha estat en altres ocasions destí de camps de treball internacional, en aquest cas es tracta d’un camp de treball d’àmbit nacional, pensat per fins a 15 joves que del 17 al 31 de juliol dormiran a Cal Nialet i faran feines d’arranjament i millora de la base dels molins fariners de la zona, recuperar caminis malmesos, neteja i desbrossat de l’entorn de l’aqüeducte i la séquia i inclús reconstruir murs de pedra seca.

ÀUDIO: La membre de La Bastida Participació, Júlia Mullerat, descriu les tasques a completar aquest any

Voluntaris d’un camp de treball anterior a Santa Coloma de Queralt (Imatge: Cedida)

Les inscripcions ja estan tancades i el procés de selecció es farà des de la Generalitat de Catalunya, per triar els 15 joves d’entre 14 i 17 anys que hi formaran part. Durant cada jornada els participants no només faran les tasques pertinents durant el matí sinó que dedicaran les tardes a fer diverses activitats lúdiques per conèixer el municipi i els pobles del voltant.

A més, s’organitzaran activitats conjuntes amb els veïns del municipi per fomentar la germanor entre participants i ciutadania, així com diverses activitats amb la Llar Escola de Vida que hi ha al municipi.

ÀUDIO: Júlia Mullerat destaca les activitats conjuntes amb el teixit associatiu de Santa Coloma de Queralt