El Bambi lila de Cal Vives ha estat 20 anys a les portes d’aquesta botiga de regals i perfums de la plaça Major de Montblanc. Fins que l’any 2020 es va espatllar i amb la pandèmia, el seu propietari va decidir guardar-lo. Durant tot aquest temps ha estat nexe d’unió de generacions de nens i nenes de la vila.

Ara s’ha convertit en una peça de museu, del Museu Particular, que comença una nova etapa després d’un any al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. Ara estrena un nou objecte al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

ÀUDIO: L’impulsor del Museu Particular, Àlex Rebollo, parla de la nova etapa del projecte

L’exposició explica l’origen d’aquestes atraccions, nascudes als Estats Units als anys 30, conegudes com a Kiddie Rides. I com a Catalunya una empresa, l’única de l’Estat espanyol, en va començar a fabricar als anys 60. El de Cal Vives està construït a l’empresa Falgas de Girona.

ÀUDIO: Rebollo explica l’origen d’aquestes atraccions

L’exposició també reflexiona sobre com interactuem amb l’espai públic i el seu mobiliari. També s’hi poden veure fotografies de nens i nenes de la vila al damunt del Bambi de Cal Vives que, fins i tot, es vestia per l’ocasió de la Setmana Medieval. A la vegada, les imatges fan reflexionar al visitant sobre com ha canviat la pràctica de fer fotografies.

La mostra es podrà veure fins al 12 de juny al Museu Comarcal de la Conca de Barberà a Montblanc.