La sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc va acollir aquest dimarts a la tarda la presentació de Montblanc Progressa, un nou moviment polític que acompanyarà, durant aquest any, al govern municipal.

Un nou espai, sota el paraigua de Junts per Catalunya, que encara no ha decidit si serà amb aquesta marca amb la qual concorrerà a les eleccions municipals del 2023. L’actual alcalde, Josep Andreu, es va posar a disposició de la formació i va assegurar que “serè on em toqui, de primer o d’últim. Al servei de Montblanc”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, es posa a disposició de la formació per, si cal, encapçalar la llista electoral

L’acte es va convertir en una defensa de l’obra de govern de Josep Andreu, Francesc Benet, Santi Porta i Núria Besora, que des de l’estiu de l’any passat governen en minoria al consistori després del trencament del govern.

Primer amb un vídeo, i després als discursos, van defensar la feina feta per la posada en marxa del polígon logístic de Montblanc i per la implantació de BonPreu a la vila. De fet, el projecte d’industrialització engegat pel govern municipal es va reivindicar, també, amb el logotip de Montblanc Progressa, on s’hi intueix la coberta d’una nau industrial. També es va parlar d’habitatge i del projecte de construcció d’habitatges de la Batedora, o dels pisos que es volen construir a la zona esportiva de Montblanc.

ÀUDIO: Josep Andreu, parla dels reptes de futur

A més dels membres de l’actual equip de govern, a l’acte també hi van intervenir persones vinculades a aquesta nova formació política, com són Josep Fuguet, Laura Calvo o Carme Serra.

La regidora Núria Besora va assegurar que “Montblanc Progressa neix de la il·lusió dels regidors del govern, i amb un nou grup de gent, volem seguir treballant pel Montblanc que ens estimem”. Besora va reivindicar en una legislatura convulsa

ÀUDIO: La regidora de l’Ajuntament de Montblanc, Núria Besora, parla de l’actual legislatura

La nova formació encara no ha decidit cap de llista i tampoc si concorrerà amb aquest nom a les eleccions municipals (Imatge: Ràdio Montblanc)

Crítics amb l’oposició

Francesc Benet, actual primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montblanc, va parlar dels valors del nou projecte polític. També apel·lava a un Ajuntament “on hi hagi concòrdia entre els grups polítics. El setge dels grups a l’oposició per fer caure el govern ha de ser extingit”.

ÀUDIO: L’actual primer tinent d’alcalde de Montblanc, Francesc Benet, destaca els valors de la nova formació

Durant l’acte, també es va reivindicar la participació i van assegurar, que abans d’acabar l’any, es farà una consulta per decidir el futur del projecte de la piscina coberta de Montblanc.