Sarral compta amb tres noves zones d’arbrat, recentment plantat, en el marc de la política del govern municipal d’incentivar la consciència ecològica i també d’ajudar al manteniment de l’entorn natural del municipi. Així, els estudiants i professors de l’Escola Salvador Ninot han plantat 150 arbres en una zona de l’ermita dels Sants Metges, cedida pel seu patronat, en una parcel·la de propietat municipal al costat de la urbanització i al parc del Solà.

Les regidories de Medi Ambient i d’Ensenyament van proposar a la comunitat educativa que els alumnes encapçalessin la plantada. Amb el suport actiu del centre, la plantada es va materialitzar divendres passat emmarcada en la jornada europea “Let’s clean up”, que consciència sobre la quantitat de residus que s’aboquen al medi i promou accions de sensibilització sobre els espais naturals. Concretament, s’hi han plantat alzines, roures valencians, terebints, aladerns de fulla ampla, aladerns i pins pinyoners.

L’acció de sensibilització va anar acompanyada d’una xerrada prèvia de les educadores ambientals Caterina Artias i Alba Salvador a les escoles sobre les espècies escollides – totes adaptades al clima mediterrani i de la zona- i sobre la importància dels arbres en els ecosistemes per, entre d’altres, prevenir incendis.

L’Ajuntament ha plantat mig centenar de mèlies a la zona de la Font de Dalt (Imatge: Cedida)

Replantada la zona de la Font de Dalt

L’altre espai de Sarral que s’ha arbrat està situat al costat del riu Anguera, a la zona coneguda com a Font de Dalt, on també hi ha els antics safareigs. L’ha reforestada directament l’Ajuntament, mitjançant la plantació de mig centenar de mèlies, un arbre estès per tota la Mediterrània i que floreix amb un intens perfum. Requereix poca aigua i atencions, i fa una bona ombra.