El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla se suma un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Tot i que el dia de celebració és el 18 de maig, la jornada principal del MVR serà el dissabte 14 de maig, amb portes obertes, activitats infantils, espectacles i visites dinamitzades.

Els actes començaran el divendres 13 de maig, ja tindrà lloc el taller de gravat «El mapa del temps de  l’Espluga», una activitat impulsada pel col·lectiu la Ruta Gràfica, arribat des de Mèxic. Aquest taller té dues sessions, una el divendres i l’altra el dissabte, i les persones inscrites han d’assistir a les dues. El mateix dia, a les 7 de la tarda, s’ha programat el segon debat del cicle Visions 5.1 amb el títol «I ara, què? Respostes a l’emergència climàtica»,  amb l’ambientòleg Andreu Escrivà i l’especialista en mobilitat i infraestructures, Nel·la  Saborit; amb Helena Martín, com a moderadora.

Durant tot el dissabte 14 de maig, hi haurà portes obertes al museu, amb accés gratuït  tant a l’exposició permanent com a la temporal «Generació [Re]». Aquesta última es podrà visitar amb l’acompanyament i dinamització d’una educadora a les 11 i a les de la tarda. De 2/4 d’11 a 2/4 de 10 de la nit els visitants podran gaudir de la instal·lació fotogràfica associada a  l’espectacle «Tour» de Carla Farreny, una mostra que convida al públic a submergir-se progressivament en l’univers de l’espectacle.

A 2/4 de 12 del migdia, serà el torn per la presentació dinamitzada del llibre infantil «Entre totis  ho apriarem». Un conte que vol reivindicar la necessitat de salvaguardar la  diversitat lingüística, el xipella, com a patrimoni immaterial. A les 12 del migdia, els micròfons de l’Espluga FM Ràdio seran els protagonistes amb una edició especial del programa en directe «Museofònics» amb Damià Amorós. Ja a la tarda, a les 7, Adrià Cabestany pronunciarà la conferència «Viatjar al museu  gràcies a la teva atenció i memòria», sobre diferents qüestions relacionades amb el funcionament de l’atenció i la memòria.

Tots els actes, excepte el taller de gravat, són gratuïts, però es necessita reserva prèvia  en la majoria. Es pot fer a la pàgina web del museu o a través del telèfon 977 870 576.