A partir de demà, dimecres 11 de maig, els ciutadans de l’Espluga de Francolí majors de 16 anys i empadronats al municipi, podran presentar propostes als pressupostos participatius d’aquest 2022. Enguany, i com a novetat, les propostes es podran fer en format digital, tot i que es manté també la presencialitat per aquells ciutadans que així ho triïn. Per aquest any el pressupost és de 26.000 euros, 2.000 que l’any anterior.

ÀUDIO: La regidora de participació ciutadana de l’Espluga de Francolí, Anna Garcia, destaca la novetat d’enguany

D’aquesta manera els convilatans tenen fins al proper 1 de juny per presentar fins a tres propostes per persona. Les idees presentades hauran de ser per projectes d’obres o millores del propi municipi, no es contemplaran propostes que comportin, per exemple, un augment de la plantilla.

Per participar en el procés de forma online cal entrar a l’aplicació eAgora. Per participar presencialment caldrà omplir el formulari disponible al web de l’Ajuntament i dipositar-lo a l’oficina d’atenció a la ciutadania en horari habitual. A la pròpia oficina també hi haurà formularis per omplir.

Seguidament, una comissió tècnica estudiarà les propostes i destriarà les valides per la següent fase que se celebrarà de l’1 al 21 de juliol i en la qual s’haurà de votar, online o presencialment, una proposta per persona. Aquell projecte que aconsegueixi més vots serà el triat per executar aquest any.

ÀUDIO: Anna Garcia destaca el funcionament del procés participatiu

Les propostes es poden fer fins al proper 1 de juny (Imatge: Laia Molné)

Els pressupostos participatius de 2021, pendents del romanent

Pel que fa al pressupost participatiu de l’any anterior, amb el qual s’arreglarà i canviarà alguns dels senyals i plaques de carrers del municipi, està pendent del romanent de tresoreria d’aquest any. Això es deu al fet que els pressupostos es van celebrar a final d’any i no va donar temps a completar la tasca, que està pendent de realitzar-se aquest any.