Els Espais Vius d’Art s’han tornat a celebrar aquest 2022 en una segona edició en la qual la pandèmia no s’ha deixat notar en cap dels actes programats, amb aforaments oberts al públic, sense reserva d’entrada ni ús de mascareta als interiors. Una segona edició on la dansa s’ha convertit en la protagonista indiscutible amb una quinzena d’actes programats al voltant d’aquesta temàtica.

Durant tot el cap de setmana l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga ha pogut mostrar el talent dels seus alumnes amb diverses actuacions programades al carrer on s’ha ensenyat al públic algunes de les obres que actualment s’estan presentant a concursos de tot l’estat. 

ÀUDIO: La directora de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí, Jèssica Estadella, valora la participació a l’EVART

L’Escola de Dansa del Casal ha mostrat alguns dels seus espectacles als carrers de l’Espluga (Imatge: Cedida)

A més, en cinc locals en desús del centre del municipi s’ha pogut visualitzar més d’una trentena de videodanses dividits per temàtiques dels quals els espectadors han pogut gaudir durant tot el cap de setmana. També es van representar obres com “Ballar és cosa de llibres” o “Memòria de les oblidades”, al Teatre del Casal. El Museu de la Vida Rural també es sumava a la iniciativa amb l’actuació de dansa contemporània en directe de Jordi Vidal.

L‘Espluga FM Ràdio i l’Espluga Audiovisual també han format part de l’EVART amb una programació en directe i dedicada al món de la dansa. Al llarg del dissabte el patí de l’Antic Hospital es va convertir en seu de l’emissora municipal on es va poder gaudir en directe de l’“Excuse Me?”, l“Informatiu de la Conca de Barberà”, l’“Infoesport” i l’entrevista de Damià Amorós al regidor de cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, pel programa “Museofònics”. A la tarda l’EFMR es va traslladar a la plaça de l’Església per retransmetre l’activitat “Mentre mengem carquinyolis”.

Diversos programes de l’EFMR es van celebrar en directe durant l’EVART (Imatge: EFMR)

Resultat del cens d’habitatges

Durant la presentació de la segona edició de l’EVART, es van fer públics els resultats de l’estudi dut a terme per l’Ajuntament per conèixer el cens d’habitatges buits del municipi per poder emprendre accions futures. Aquest estudi conclou que el centre del municipi té carències quant a negocis, ja que molts han tancat al llarg dels anys. De cara a properes accions es preveu activar un web on es puguin veure tots els locals en desús i les seves característiques per promoure la seva venda o lloguer.

ÀUDIO: El regidor de comerç, Enric Mercadé, destaca els següents passos del cens d’habitatge

El registre de cens de locals és un primer pas per desenvolupar el comerç del municipi (Imatge: EFMR)