Els 25 municipis de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, que capten l’aigua del pantà d’Utxesa, entre ells el municipi de Senan de la Conca de Barberà, no poden consumir aigua de l’aixeta, degut als elevats nivells d’herbicides que s’han detectat a la sortida de l’estació de tractament de l’Albi i Cervià en els anàlisis habituals de seguiment; concretament, s’han trobat valors superiors als permesos de metolaclor i terbutilazina, dues substàncies utilitzades com a herbicides.

ÀUDIO: Carme Ferrer, alcaldessa de Senan, explica a l’EFMR que han de comprar aigua embotellada

Les darreres analítiques hi han detectat nivells per sobre del límit permès de dos pesticides, que ara s’intenten rebaixar. Els pesticides detectats són d’ús comú a l’agricultura i es creu que s’han escampat per les pluges dels últims dies. L’estiu passat, els mateixos pobles ja es van quedar sense aigua potable, en aquell cas per culpa d’un vessament d’hidrocarbur al riu Segre, és per això que l’alcaldessa de Senan demana solucionas perquè no es torni a repetir.

ÀUDIO: Ferrer creu que hi ha altres solucions a captar aigua del pantà d’Utxesa