La segona edició dels “Espais Vius d’Art”, l’EVArt 2022, una iniciativa de dinamització local i comercial, artística i cultural que té com a objectius donar visibilitat als locals comercials en desús i fomentar la dinamització de l’eix comercial del municipi, ha engegat aquest dissabte al matí amb la inauguració oficial.

Tot i que el Festival pels carrers de l’Espluga va començar aquest divendres a la tarda amb un espectacle inaugural a càrrec de les alumnes de l’Escola de Dansa del Casal, fins aquest dissabte a les 10 h del matí no hi ha hagut la inauguració oficial per part d’Enric Mercadé, regidor de cultura, comerç i TIC; Alexandre Foix, secretari de la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga; Ramon Marsal, empresari, membre del comitè executiu i tresorer de la Cambra de Comerç de Tarragona i president del Patronat Fundació Port Aventura; Carme Farré, Diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona; i Josep Maria Vidal Minguella, alcalde de l’Espluga de Francolí.

En aquesta segona edició la dansa és la protagonista amb una trentena de creacions artístiques nacionals i internacional que es poden veure en format audiovisual en diversos locals durant tot el cap de setmana. Aquesta iniciativa va néixer l’any passat després de contrastar el gran nombre de locals en desús que hi ha al municipi. Amb la mateixa línia aquest dissabte al matí s’ha presentat els projectes de comerç.

ÀUDIO: Enric Meradé, regidor de Comerç de l’Espluga, explica els resultats

Durant aquest cap de setmana el Teatre del Casal acollirà tres propostes vinculades amb el món de la dansa. També ho farà el Museu de la Vida Rural, entre les diverses activitats programades destaca l’actuació de dansa contemporània en directe de Jordi Vidal. L’Escola de Dansa de l’Espluga també hi participa activament amb diverses performances al carrer.

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ