L’Ajuntament de Montblanc va aprovar, al plenari d’aquest dijous, licitar les obres de l’entorn del Pont Vell afectat per la riuada del 2019. La licitació, en superar el 10% del pressupost municipal, va haver de passar per plenari, on es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

Es tracta de l’obra més gran de totes les que es faran per refer els desperfectes de la riuada de l’octubre de 2019. En concret, aquesta obra servirà per recuperar el Pont Vell i tot el seu entorn, per valor d’1,6 milions d’euros. És un terç dels més de 3 milions d’euros que l’Ajuntament de Montblanc ha rebut de l’Estat i de la Generalitat per les obres de la riuada.

Del pressupost total, un 46% es finança a través de la subvenció de la Generalitat i un 50% a través de l’Estat. La resta, gairebé un 4%, l’assumirà l’Ajuntament de Montblanc. Són uns 46.000 euros que corresponen a la direcció de l’obra. Les obres s’hauran de fer en un termini de 9 mesos, si bé es podrien allargar, si és necessari, fins al juny de 2023.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, parla del pressupost d’aquest obra

Es tanca el pressupost del 2021

El ple també va donar compte del tancament del pressupost del 2021, que l’equip de govern valora positivament. L’exercici es va tancar amb estabilitat pressupostària, amb un deute públic del 26% i amb un estalvi net d’1 milió d’euros. El romanent de tresoreria, però, és de menys 1 milió d’euros. És en aquest sentit que l’oposició va criticar la gestió econòmica de l’equip de govern.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, critica la gestió del govern

El regidor d’Esquerra, Cesc Viñas, va assumir part de la responsabilitat dels comptes, ja que durant mig any del 2021 va ser regidor responsable d’hisenda. Assegura que va per bon camí, però que cal treballar per eixugar el deute del romanent de tresoreria.

ÀUDIO: El regidor d’Esquerra, Cesc Viñas, assumeix part de la responsabilitat

L’alcalde, Josep Andreu, es felicitava per haver tancat els comptes del 2021 dins el termini legal, i recordava que el romanent de tresoreria és negatiu, però que l’any passat era de 2 milions d’euros. Assegurava, a més, que si s’haguessin revisat les fiances i avals de l’Ajuntament, el romanent podria estar en positiu.

ÀUDIO: Andreu parlar de com aconseguir tenir el romanent de tresoreria en positiu

L’alcalde, a més, va fer una crida a la resta de grups a treballar per poder tenir un pressupost el 2023. Només d’aquesta manera, assegurava, es podria baixar l’IBI. L’oposició es va mostrar receptiva a treballar pel pressupost, però demanen que es treballi sobre un document ja elaborat pel govern. El ple també va aprovar la modificació de les ordenances de les plusvàlues, com han fet altres ajuntaments del país.