Durant la Setmana Medieval de Montblanc el municipi ha ofert portes obertes per poder visitar des de dins el nou tram de muralla reconstruïda entre l’església i el portal de Sant Francesc. Una activitat que ha tingut una gran acollida amb entrades exhaurides.

D’aquesta manera Montblanc recupera les visites guiades gratuïtes, típiques d’abans de la pandèmia, organitzada pels Guies de Montblanc i que només durant els dies de la Setmana Medieval va atreure a més d’un miler de visitants que van passar pels diferents recorreguts i pel pas de ronda ja obert de la muralla. Aquest cap de setmana hi haurà diverses visites programades per montblanquins i montblanquines, amb entrades ja exhaurides.

Durant el recorregut el guia acompanya al visitant per oferir una interpretació de les obres de rehabilitació i restauració que s’hi han realitzat, i també per donar a conèixer quin ha estat el paper que ha jugat aquest monument de defensa al llarg de la història de la vila i la seva tipologia constructiva.