Aquests dies s’estan duent a terme treballs d’adequació de l’entorn enjardinat del recinte de la piscina municipal de Sarral. L’actuació de l’Ajuntament de Sarral té un pressupost de 25.000 euros i consisteix a reemplaçar la gespa natural, en una superfície de 500 metres quadrats, per col·locar-hi gespa artificial.

Aquesta és una mesura que l’Ajuntament ha pres per evitar el consum excessiu d’aigua en l’època de sequera. Segons l’alcaldessa del municipi, Victòria Cañís, el consistori vol servir d’exemple per evitar un ús excessiu d’aquest bé preuat, tot demanant també a la ciutadania que en faci un ús racional, ja que el municipi es nodreix d’aigua de pou i aquesta és escassa.

Durant els treballs, també s’han avaluat l’estat dels tres desmais plantats fa anys, que no gaudeixen de gaire bona salut: les arrels han crescut molt, són a l’aire i també s’han estès excessivament fora del seu espai. Finalment, s’ha hagut d’arrencar un dels exemplars, que estava ja molt debilitat. A més, s’han plantat diverses moreres bordes de fulla gran. L’actuació també inclou l’ampliació de la terrassa del bar, amb un nou terra de formigó imprès. La piscina municipal obrirà amb tota la reforma acabada, com sempre, per Sant Joan.

El canvi de gespa ajudara a estalviar aigua en els mesos de sequera (Imatge: Cedida)