L’esportista Josep Francesch, veí de Vimbodí i Poblet, ha mort aquest matí després de dies hospitalitzat per un accident de trànsit. Francesch, molt conegut com a “Pepenko”, sempre havia destacat per la seva activitat com a jugador i entrenador de tennis taula i, alhora, pel seu vessant de col·leccionista amb la recopilació més gran del món de samarretes i pilotes de tennis taula.

Francesch era entrenador i jugador de Club Tennis Taula Borges Blanques i la passió per aquest esport ja li venia de ben petit, quan amb només 12 anys es va federar. A més de la faceta competitiva i formativa, també va participar en retransmissions esportives.

Com a col·leccionista “Pepenko” el 2016 va començar una gran col·lecció de camisetes i pilotes sota el nom de TTMuseum, primer en un àtic de l’Espluga de Francolí i, posteriorment, a Vimbodí i Poblet. De fet, Francesch tenia entre les parets de casa seva una de les col·leccions de samarretes i pilotes de tennis taula més gran de tot el món, amb ni més ni menys que més de 300 samarretes i 1.300 pilotes. El vimbodinenc considerava que cap altre col·leccionista n’havia recollit més i esperava poder-ho acreditar amb el Guinness World Records.

La Federació Catalana de Tennis Taula ha emès un comunicat de dol i ha enviat un missatge de suport a la família, amics i companys de club. L’escrit afegeix: “Pepenko”, una persona molt estimada en el tennis de taula, ens ha deixat als 34 anys “.

https://twitter.com/fcttcat/status/1521439880278167553

REPORTATGE DE L’ANY 2019 A TAC12