Montblanc ha presentat els actes de les Festes de Sant Maties 2022, que tindran lloc del 13 al 15 de maig. Un programa d’actes cultural que tindrà com a eix central la ballada del seguici festiu de la vila de dissabte al migdia, que servirà per retre un homenatge a Mercè Matilde Vives, gran impulsora dels Nanos de Montblanc que va morir a finals de l’any passat.

Del programa d’actes, destaca l’estrena de l’adaptació de la sarsuela «El duet de l’Africaine» de la nova coral Mutis de Montblanc. L’espectacle es podrà veure divendres 13 al centre cultural Sant Jordi.

Per dissabte, destaca la tarda de monòlegs organitzada per la Cucafera de Montblanc, amb la participació dels i les còmiques Oye Sherman, Marc Sarrats, Ana Polo i Josep Català. També dissabte hi haurà la Nit dels Museus, teatre al Casal Montblanquí amb l’obra «Vida de peix…sense espines!» i Nit Jove amb Tàrraco Surfers i Popurris Band.

Diumenge, tindrà lloc la 27a Trobada de gegants i bestiari, que tindrà com a convidada la colla Asserrí de Costa Rica, que fan un intercanvi amb els Amics dels Gegants de Montblanc. De fet, el grup de Costa Rica serà a Montblanc diversos dies i oferirà diverses actuacions. De diumenge també destaca l’homenatge als avis de 90 anys, la diada castellera amb els Torraires de Montblanc, Xiquets de Cambrils i Xiquets de Vila-seca i el ball de Sant Maties al pavelló del Casal Montblanquí.

ÀUDIO: El regidor de festes de l’Ajuntament de Montblanc, Sant Porta, parla del seguici popular

El cartell de les Festes de Sant Maties 2022 tenen com a protagonista la Nana vermella dels nanos de Montblanc. El seu autor és el jove montblanquí de 15 anys, Oleguer Ollé, que ha volgut posar en valor el feminisme i el poder de la dona a la societat actual. S’hi pot veure la Nana amb el mocador de la Gegant i la corona del Gegant “com si ella tingués el poder”, ha explicat el seu autor. Està també envoltada del timbal i la gralla, la trompeta i les castanyoles de les Gitanes.

ÀUDIO: El creador del cartell, Oleguer Ollé, explica el seu simbolisme