L’associació PETjades fa una crida a la ciutadania per ajudar en la remodelació d’un nou refugi d’animals que s’està adaptant a la part de la Font Baixa, al costat de l’actual gossera municipal. L’edifici, una casa d’uns 25m2 i un terreny exterior d’uns 40m2, ha estat donat per l‘Ajuntament de l’Espluga per convertir-lo en refugi.

L’associació ja a contractat mà d’obra per la tasca i actualment estan recaptant diners per comprar el material necessari, entre el qual es troba una reixa metàl·lica, postes, terminals i ciment, entre d’altres. En total cal cobrir 1.500 euros en material, dels quals s’han recaptat una mica més de 400 euros.

A part d’això, l’associació demana voluntaris a partir d’aquest cap de setmana del 7 i 8 de maig per iniciar les feines d’adaptació del nou refugi, d’aquesta manera es reduirà la feina a completar per l’equip professional així com els costos de mà d’obra. En total, es demana ajuda per fer aquesta obra de vila del 7 fins al 15 de maig de 9 del matí a 6 de la tarda. Totes les tasques a completar són senzilles, no són necessaris coneixements específics, però l’associació sí que demana la participació de diversos fusters o persones entestes en la matèria per crear casetes i altre mobiliari de fusta en format molt simple.

ÀUDIO: La vicepresidenta de l’associació PETjades, Lluïsa Sanabra, destaca la importància de l’ajuda dels voluntaris

Com a part de la col·laboració l’associació s’encarregarà de repartir cassola de tros per dinar i porró de vi. Els participants poden contactar amb el telèfon 600471864 per apuntar-se.

Dividir l’habitatge en diverses cel·les individuals

El resultat d’aquest projecte serà obtenir dues gosseres i tres gateres amb accés a la zona de patí dividides per un tancat així com la possibilitat de separar interior i exterior en cas d’haver d’acollir més animals.