La circulació de trens entre Tarragona i Lleida estarà tallada durant una setmana. És la previsió, a hores d’ara, d’ADIF després que aquest dijous al vespre descarrilés un comboi de mercaderies a Vilaverd.

El tren de la companyia Continental Raid va patir l’accident quan feia el trajecte entre Saragossa i Barcelona. L’incident es va produir just en la sortida de l’estació de Vilaverd i va causar dos ferits lleus, el conductor i el seu ajudant, però també danys importants a la infraestructura. 

El tren ha descarrilat a prop de l’estació de Vilaverd (Imatge: Tac12)

En primer lloc, les tasques se centren a retirar el tren accidentat. Es farà mitjançant una locomotora dièsel, ja que no hi ha corrent elèctric entre Montblanc i Picamoixons. Es començarà per treure els vagons que no van descarrilar. En paral·lel, s’instal·laran dues grues de gran tonatge per redreçar els dos vagons que van sortir de la via i també la locomotora, que pesa més de 100 tones.

Una vegada retirat el tren s’iniciarà la reparació dels desperfectes de la infraestructura ferroviària per restituir les afectacions a la catenària i la via. L’accident també va malmetre la tanca del jardí d’un habitatge.

Encara es desconeix per quina raó va descarrilar el comboi i, per ara, no es pot determinar si es tracta d’una deficiència de la instal·lació. Els trens de mercaderies s’han desviat per la línia de Reus-Mora, mentre que Renfe ofereix un servei alternatiu per carretera entre Picamoixons i Montblanc per a les línies de rodalies R13 i R14.