La diada de Sant Jordi a l’Espluga de Francolí va tenir tres protagonistes: els llibres, les roses i la pluja per moments. Tot i l’amenaça del mal temps, l’Espluga va viure una jornada de Sant Jordi especial. La primera sense restriccions des de fa dos anys i perquè als carrers del municipi es van tornar a veure parades de roses d’entitats. Durant el matí i sobretot al migdia la zona de la cruïlla del carrer Lluís Carulla amb la plaça 1 d’octubre va transitar-hi força gent. A la cruïlla del carrer Lluís Carulla amb la plaça 1 d’octubre els dos establiments protagonistes han coincidit en el fet que la jornada va anar molt bé, tot i el mal temps, però que no supera les vendes de l’any 2021.

ÀUDIO: La copropietària de la llibreria Índex, Neus Martí, fa balanç del Sant Jordi 2022

ÀUDIO: La propietària de la floristeria Civiflor, Maria Teresa Martí , descriu al venda de roses d’aquest any

Els llibres i els contes amb alguna relació amb el territori han estat dels més comprats. Segons la llibreria i papereia Índex, la novel·la històrica ‘Roc Ponent’ de l’historiador espluguí Antoni Carreras, inspirada en els orígens de l’Espluga medieval endinsant-se en la trama familiar dels Cervera dins el comtat de Barcelona entre els segles XI i XII, ha estat el llibre més venut d’aquest 23 d’abril del 2022 a l’Espluga de Francolí. També altres llibres que ja fa dies que es van publicar com ‘Visca la República’ de l’espluguí Josep M. Vallès.

ÀUDIO: Des de la llibreria Índex expliquen els llibres més venuts

D’altra banda, la rosa també va ser la protagonista de la jornada. Des de la floristeria Civiflor han assegurat que la venda de roses va superar les expectatives, però que, tot i això, en vendes no va superar la jornada de l’any anterior, no obstant això, la propietària, Maria Teresa Martí, defineix aquest any com “normal”. A més a més, enguany com a novetat han tornat les parades de roses al carrer per part d’entitats, després de dos anys d’absència amb la venda de roses a la plaça Montserrat Canals i a la plaça de l’Església per part dels alumnes de l’Institut Joan Amigó i de la Secció de Patinatge del Casal de l’Espluga.