El pregó de Mònica Usart, meteoròloga de RAC1, ha encetat oficialment aquest divendres la Setmana Medieval d’aquest 2022. Ho ha fet, com és tradicional, des de la plaça Major i amb la primera sortida de la comitiva i la posterior actuació dels balls de Banderes, Dúcties, Faranduleres, Donzelles i Nobles.

Meteorologia, els consells d’antics pregoners i un higròmetre

La dona del temps de Rac1 ha encetat el seu discurs deixant-se aconsellar per algunes personalitats que anys enrere han assumit la mateixa responsabilitat de donar el tret de sortida a la Setmana Medieval. Un d’ells va ser Màrius Serra que, a més de donar la seva opinió a la pregonera, també va presenciar l’acte en directe, aprofitant la seva visita a Montblanc per participar en una conferència.

Mònica Usart va escollir, en primer lloc, buscar alguna referència meteorològica dins de la Llegenda de Sant Jordi i la Princesa, però a continuació va explicar que representa per ella la Diada. Ara bé, no es va estar de repassar les inclemències meteorològiques que algun any han frustrat algun dels actes. I, en aquest sentit, va donar esperances que el bon temps acompanyarà aquest 2022 malgrat, això sí, un inici amb pluges intermitents aquest dissabte fins a la tarda. Sigui com sigui, caldrà estar atents a la previsió meteorològica i per fer-ho des d’aquest divendres Montblanc disposa d’un higròmetre que va lliurar la mateixa Usart abans de donar per acabat el discurs.

Aquest dissabte arriba la representació de la Llegenda

Justament, la pluja d’aquest dissabte al matí ha provocat la suspensió de la comitiva per anar a missa i l’entrega de la rosa s’ha traslladat a l’església de Sant Francesc a la 1 del migdia. Sí que es va poder celebrar amb normalitat la invocació del mal a través de la Dracum Nocte i el correfoc. Per aquest dissabte el plat fort de la jornada és la representació de la Llegenda de Sant Jordi amb dos passis a les 9 i les 11 del vespre al Foradot i també en directe per Tac12 a les 9 del vespre.

Una de les novetats de la 35a Setmana Medieval és l’estrena de l’adaptació teatral de la cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi que pujarà a l’escenari del claustre de Sant Francesc a les 5 de la tarda.