Amb l’objectiu de facilitar l’accés a la informació en matèria d’habitatge, la regidoria de Territori, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge de l’Ajuntament de l’Espluga ha editat material divulgatiu per a donar a conèixer els ajuts existents en matèria d’habitatge.

El material divulgatiu està conformat per uns quadríptics físics i digitals i un espai web d’informació sobre habitatge dins de la pàgina web de l’Ajuntament. Pel que fa als quadríptics se n’han editat tres: un sobre les bonificacions de l’IBI (Impost de Béns Immobles), un altre sobre les bonificacions de l’ICIO (Impost sobre les Construccions, Instal·lacions i Obres) i un últim tríptic on es dóna la informació sobre els ajuts per arranjar façanes. Hi podem trobar les diferents bonificacions aprovades, especialment les dels darrers anys, que tenen com a objectiu suprimir les barreres arquitectòniques, que als habitatges del municipi s’implementin energies renovables d’autoconsum i que es vagin retirant les tanques vegetals en els habitatges aïllats, entre d’altres.

Cada fullet informatiu conté la informació de cada àmbit, com ara: qui pot sol·licitar els ajuts o bonificacions, com s’han de demanar, quins requisits s’han de complir i altra informació rellevant, així com l’enllaç als formularis corresponents. A més a més, cada quadríptic, també conté una relació de diferents ajuts, subvencions o serveis de la Generalitat de Catalunya i de l’àrea d’Habitatge del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

L’objectiu de l’edició d’aquest material és que la ciutadania pugui disposar de tota la informació referent als ajuts i bonificacions en matèria d’habitatge de forma entenedora i pugui conèixer tots els recursos disponibles. Al web municipal d’Habitatge, a banda de la informació relativa a altres actuacions d’aquesta matèria, s’hi pot trobar la versió digital dels fulletons per a poder-los consultar.

La divulgació dels ajuts municipals en matèria d’habitatge va en consonància a les actuacions previstes al Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge de l’Espluga de Francolí, aprovat per unanimitat el desembre de 2021.