La segona edició del Festival Jordi Savall ha confirmat aquest dimecres les dates dels concerts programats per aquest 2022. Triplica els seus escenaris i a la seu de Santes Creus hi afegeix, com va es va anunciar, les esglésies de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Francesc de Montblanc i l’antic dormitori del Monestir de Poblet. La programació inclou 14 concerts entre l’1 de juliol i el 15 d’agost.

La música antiga sonarà a Montblanc entre l’1 i el 3 de juliol. El concert d’obertura serà divendres a les 9 del vespre a càrrec de la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI per interpretar “Codex las huelgas, Del convent femení de Santa Maria de les Huelgas”. Mentrestant, per al 2 de juliol encara no es coneix quina formació pujarà a l’escenari, ja que serà un conjunt emergent pendent de seleccionar. El darrer concert, el 3 de juliol, serà “El renaixement musical a Nàpols”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca la importància de ser escenari dels concerts

Com va avançar l’EFMR, la música del festival Jordi Savall també arribarà al Monestir de Poblet i serà el 5 d’agost amb “La veu de l’emoció” un concert-homenatge a Montserrat Figueras. Finalment, a Santes Creus s’han programat actuacions els dies 12, 13, 14 i 15 d’agost.

ÀUDIO: Jordi Savall explica que s’han convidat músics ucraïnesos

L’organització aspira a augmentar l’assistència de públic fins a les 6.000 persones gràcies a la multiplicació dels escenaris i dels dies de programació. La pau serà l’eix conductor de la tria musical i s’han convidat diversos músics ucraïnesos, com ha manifestat Jordi Savall en la roda de premsa de presentació de la segona edició.