Els equipaments turístics de la Conca de Barberà han tancat aquest dilluns la Setmana Santa amb xifres de pràcticament plena ocupació que recorden l’època anterior a la pandèmia i el bon temps ha acompanyat. Des de la regidoria de Turisme de l’Espluga i des de l’Oficina de Turisme de Montblanc en fan un balanç molt positiu.

Des del consistori de l’Espluga valoren les xifres com a molt positives, després de dos anys amb xifres lleugerament baixes. Pel que fa a les visites en espais turístics des del dijous fins aquest dilluns, a les Coves de l’Espluga es van superar les 1.280 persones, a la Fassina Balanyà hi van passar 60 turistes i cada dia s’ha realitzat la Ruta Templera amb un total de 49 persones, a més a més, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga s’han ates 354 consultes.

Després de dos anys sense turistes s’han repetit dades pre-pandèmia

A Montblanc del dissabte dia 9 fins al diumenge 17 es van atendre 1.400 persones. La procedència ha estat principalment del país, confirmant la importància estratègica del turisme de proximitat. Un 74,3% eren d’origen català. Els espanyols han estat el 21,7%. El turisme internacional segueix en un índexs molt baixos i no ha passat del 4%. Els dies de major activitat foren dissabte i divendres, amb 256 i 227 persones, respectivament.

L’arrencada va ser inusualment fluixa. El dissabte 9 i el diumenge 10 de Rams van ser atípics, amb poques visites si es compara amb els caps de setmana anteriors. A partir del dilluns es va capgirar la situació. Hi va haver una intensa activitat tant pel que respecta a l’atenció de visitants a l’Oficina de Turisme com per la gran quantitat de visites guiades que es van anar reservant. Ni la pluja del dimecres va aturar el bon ritme de visitants atesos. L’oferta de visites guiades es va haver d’ampliar per sobre d’una programació que ja s’havia havia estat augmentada prèviament. 

La visita familiar Explora Montblanc va sortir cada dia a 2/4 d’11, i la visita monumental es va oferir cada dia en català i en castellà. En total han estat 325 persones les que han acompanyat els Guies de Montblanc.

A banda de l’Oficina de Turisme, aquests dies hi ha hagut força activitat als equipaments culturals de la vila. El Museu Comarcal, el CIAR i el Museu del Pessebre de Catalunya van obrir cada dia i, com sempre, van despertar l’interès dels visitants que viatgen amb intenció de descobrir nous atractius.

També hi ha hagut moltes consultes referents a caminades senzilles que es puguin fer en família. S’ha potenciat molt el ventall de propostes elaborat per l’equip de l’Oficina de Turisme de Montblanc que es pot trobar a Wikiloc. Hi ha un recull de recorreguts no massa complicats cap a espais d’interès com les ermites de Sant Joan, Sant Josep i Santa Anna, la cascada de la Vall, el pont de les Bruixes, la Font de la Ceba o el Molí de la Roca Xanxa, entre d’altres.  

La 35a Setmana Medieval torna a la normalitat i espera milers de visitants

Els dos propers caps de setmana seguirà la màxima activitat turística a Montblanc en ocasió de la 35a Setmana Medieval de la llegenda de Sant Jordi. També es recupera l’activitat habitual després de dos anys. És per això que els horaris s’adaptaran: els dissabtes 27 d’abril i 4 de maig hi haurà servei ininterromput de 10 del matí a 6 de la tarda, i diumenges 28 d’abril i 5 de maig serà de 10 del matí a 3 de la tarda. Cal recordar que durant els dos caps de setmana de la festa hi ha un punt d’informació coordinat per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Estarà ubicat a Sant Francesc, a l’antiga oficina de turisme. 

Com es venia fent abans de la pandèmia durant els dos caps de setmana no hi haurà visites guiades, però sí que tornaran les visites a les torres de la muralla i el pas de ronda de les 12 del migdia a 6 de la tarda.

Imatge: Ràdio Montblanc