La sortida matinal dels armats de Montblanc i l’Espluga enceta la programació d’aquest Divendres Sant que ja camina cap a la normalitat, després de dos anys marcats per la pandèmia. La representació del camí de la Creu és el primer acte que porta l’essència de la Setmana Santa als carrers aquesta jornada i que culminarà amb les tradicionals processons a la nit.

A l’Espluga de Francolí els armats han iniciat el Via Crucis al Calvari a dos quarts de 10 del matí. Els membres de l’entitat s’han tornat a vestir en un dia que serà doblement especial per a ells. Per un costat, pel retorn dels actes tradicionals i, per l’altre, perquè es commemorarà el desè aniversari de la recuperació dels armats al municipi. En concret, per celebrar-ho es farà una exhibició a la plaça de l’església a dos quarts de 6 de la tarda. Abans, des de les 12 del migdia, estaran fent els canvis de guàrdia al Sant Crist davant l’església nova on hi ha els misteris exposats.

A Montblanc els armats també han sortit aquest matí des de l’església de Santa Maria per completar el ja habitual recorregut fins al Pla de Santa Bàrbara. El viacrucis ha començat al voltant de les 8 del matí i marca el tret d’inici a una jornada molt celebrada a la capital de la Conca de Barberà. A les 12 del migdia s’ha fet el repartiment dels passos i a les 10 de la nit s’iniciarà la solemne processó del Sant Enterrament pels carrers del centre històric de la vila ducal.

A l’Espluga de Francolí la processó començarà a la mateixa hora, encara que un quart d’hora abans, a tres quarts de 10 de la nit, es farà la recollida de la bandera de la Sang a Cal Saragossa, des del carrer Sor Maria Torres.