Montblanc i Costa Rica faran un intercanvi cultural aquest any i el vinent. Aquest proper mes de maig, per les festes de Sant Maties, els Amics dels Gegants de Montblanc rebran al Grupo Cultural Aserrí de la ciutat de San José de Costa Rica.

El grup cultural, que portarà també els seus gegants i capgrossos, participarà en diversos actes a les festes de Sant Maties de Montblanc, com ara la Trobada Gegantera que organitzen cada any els Amics dels Gegants de Montblanc. I l’agost del 2023 seran els Amics dels Gegants els que viatjaran a Costa Rica. Es tracta de l’intercanvi cultural més internacional que ha fet mai l’entitat, en els seus gairebé 30 anys d’història.

ÀUDIO: El cap de colla dels Amics dels Gegants, Roger Sánchez, parla de l’intercanvi amb Costa Rica

El grup de Costa Rica arribarà a Catalunya el 7 de maig i s’hi estarà fins al dia 20. El grup, a més de participar en les Festes de Sant Maties de Montblanc, també farà turisme per conèixer Montblanc, Poblet, el Delta de l’Ebre, Barcelona o Tarragona. A més, també participaran en la Ciutat Gegantera que el dia 15 de maig tindrà lloc a Sant Boi de Llobregat.

ÀUDIO: La regidora de cultura de l’Ajuntament de Montblanc, Núria Besora, destaca aquest intercanvi

Els Amics dels Gegants faran aquest intercanvi cultural amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat.