Els veïns de Lilla ja tenen per escrit el que fa temps que reclamaven: que algú es faci càrrec de les obres per arreglar les esquerdes aparegudes al poble arran les obres de l’A-27.

El primer pas serà determinar quines esquerdes han aparegut per culpa de les voladures que s’han fet a les obres. I això ho determinarà un peritatge independent que farà el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Així ho preveu l’acord signat amb el Ministeri de Transports i Mobilitat. L’acord també preveu indemnitzar els veïns afectats per poder fer front a les obres. Un acord que posa sobre paper el que la ministra, Raquel Sánchez, ja va anunciar fa unes setmanes al ple del Senat.

Confien que sigui el pas definitiu per solucionar aquest problema. Els veïns que no hi estiguin d’acord podran obrir un procediment de manera independent, però des de l’associació de veïns esperen que no sigui necessari.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació de Veïns de Lilla, Teresa Figueras, es mostra a favor dels peritatges independents

ÀUDIO: L’alcaldessa de la pedania de Lilla, Glòria Rovira, destaca la decisió del Ministeri

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, satisfet amb la resolució

L’acord signat amb el Ministeri preveu inspeccionar una vuitantena cases de Lilla. Encara no tenen data concreta, però esperen que en les properes setmanes ja comenci el peritatge casa per casa.