El podcast de divulgació ambiental l'”Ovella Verda“, que des de fa dues temporades ens acompanya amb un programa mensual a l’Espluga FM Ràdio, ha estat nominat al “premi del públic” dels Premis Sonor que convoquen, per primera vegada, La Mira i Catalunya Ràdio. Les inscripcions encara estan obertes i es pot votar lliurement.

L’espluguina Marta Josa i la tarragonina Andrea Camacho, ambdues ambientòlogues, van crear fa dos anys aquest projecte que té l’objectiu d’apropar la natura a la ciutadania i per tal de donar a conèixer curiositats sobre la biodiversitat i conflictes ambientals que repercuteixen al territori.

Després d’uns primers capítols en castellà, el podcast va presentar la seva versió en català per a ser emesa a l’EFMR i que, finalment, ha acabat adoptant com a llengua pròpia. L’espai suma més de 20 episodis que tracten sobre temàtiques relacionades amb el territori, coneixements científics i la natura. Un dels últims capítols tracta la problemàtica dels sediments del Delta de l’Ebre que podria causar la desaparició d’aquest important espai ambiental en els pròxims anys. Tots els capítols es poden trobar al nostre web.

Com a reconeixement a la seva tasca, enguany han rebut un ajut de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Investigació (FCRI) que els permet finançar la creació i producció de 10 vídeos divulgatius sobre 5 projectes de Ciència Ciutadana i 5 projectes d’Investigació relacionats amb la biodiversitat a Catalunya.